CrossFit “De Pull-Up”

De Pull-Up, een beweging die voor menigeen iets magisch heeft maar voor vele ook onbereikbaar lijkt. Niets is minder waar! We moeten echter wel begrijpen dat iemand die nog nooit een pull-up heeft gedaan het een ware hell kan zijn om het lichaam de lucht in te krijgen. 

Veel van onze atleten hebben nog niet de juiste techniek onder de knie, missen een goede biomechanica of hebben gewoon de kracht niet.  Een ongetraind persoon met wat overgewicht heeft vaak al moeite om van de grond af te komen zonder te springen of elastieken te gebruiken. 

De pull-up is een beweging waarbij de synergetische samenwerking van veel spieren wordt aangesproken. Buiten de nodige techniek en biomechanica, die men leert door deel te nemen aan onze Gymnastic Class welke door Jeroen wordt gegeven, vergt het heel wat kracht om een goede pull-up uit te voeren.

De meeste van ons die meedoen aan de Gymnastic Class leren prima hoe men met het toepassen van de juiste vaardigheden een Pull Up kan maken, de bottleneck is echter de kracht. Net als bij elke vaardigheid wordt het makkelijker naarmate er geoefend wordt, je kracht verbeterd en spieren meer met elkaar samenwerken. En daar kan CrossFit Zwijndrecht je perfect bij helpen.

Zo kunnen we jou indien je dat wenst 1 op 1 coachen met een op maat gemaakt krachtschema, niet alleen specifiek voor de pull-up maar ook voor andere gebieden die achterblijven.

Men wordt door middel van een aangepaste krachttraining in 1 op 1  begeleid. Een training die als doel heeft je sterker te maken en er met de aangeleerde techniek, voor moet zorgen dat je meer dan 1 Pull Up leert maken.

We hopen je enthousiast te kunnen maken maar in ieder geval genoeg hebben geprikkeld om eens goed naar je eigen competenties te kijken. Wie weet ben jij onze volgende PT klant. Wil je meer weten neem dan snel contact met ons op.

Team CrossFit Zwijndrecht