ENQUÊTE VOEDING

Hartelijk dank, Nicklas, Jolien, Rebecca en Wouter.

 

Hey CrossFit tieners,

Wij zijn Nicklas, Jolien, Rebecca en Wouter.

Wij als studenten Voeding & Diëtetiek krijgen veel mee over het onderwerp overgewicht onder jongeren en dat dit een steeds groter probleem wordt vanwege de grote beschikbaarheid van ongezonde producten en de lage prijs in vergelijking met gezonde producten. Daarbij zijn de corona maatregelen ook niet bevorderend voor de beweging want het individueel en in teamverband sporten is sterk afgenomen. Ook de mentale gezondheid van de jongeren gaat achteruit en hierdoor worden verkeerde keuzes gemaakt. Hierdoor heeft er een flinke toename in overgewicht plaatsgevonden van 12,9% van alle kinderen in 2019 naar 14,7% in 2020 (www.volksgezondheidenzorg.info). Dit is een flinke toename in een jaar. 

Nu gaan er op sociale media natuurlijk tal van uitspraken rond over voeding die lang niet altijd kloppen. Daardoor kun je makkelijk een verkeerd beeld krijgen over hoe een gezond eetpatroon eruit ziet. Daarom doen wij voor school een project over feiten en fabels over voeding.

We willen jullie graag een voorlichting geven over welke uitspraken over voeding kloppen en welke niet (en waarom). Dit gaan we doen met behulp van een quiz.

Het doel hiervan is dat jullie meer te weten komen over gezonde voeding en dat jullie hopelijk met frisse motivatie naar huis gaan!

Ook kunnen jullie al je vragen over voeding aan ons stellen.

In de voorlichting zullen we dus veel aandacht besteden aan de bekendste feiten en fabels over voeding, zullen we uitleggen welke voedingskeuzes gezond zijn, en we gaan in het kort uitleggen hoe je doelen kan stellen.

We gaan dit natuurlijk op een leuke sportieve manier doen! 

We willen jullie alvast vragen om de enquête hieronder in te vullen, zodat wij de les goed kunnen voorbereiden. 

Enquête Voeding Jongeren

Hartelijk dank, wij zijn enorm blij met jullie deelname en waarderen dit bijzonder.

Nicklas, Jolien, Rebecca en Wouter.

WhatsApp WhatsApp ons