Opening CrossFit Zwijndrecht 2.0

Hendrik Ido Ambacht.

Afgelopen zaterdag opende Steven van Die, wethouder Sociaal Domein, Onderwijs en Sport en locoburgermeester Hendrik Ido Ambacht, officieel CrossFit Zwijndrecht.

CrossFit Zwijndrecht draaide al sinds 9 december 2018 proef, maar zaterdag was het tijd voor de officiële opening van de CrossFit Box (de Amerikaanse CrossFit naam voor Gym). De opening vond plaats in een prachtig pand gelegen aan de Veldoven 33 te Hendrik Ido Ambacht, nabij afrit 23 van de A16. 

Eigenaars Judith en Lonny Drees zijn maar wat trots. Lonny neemt in zijn openingswoorden alle aanwezigen mee in een stukje geschiedenis. “Ik kom uit de drukke stad Rotterdam en toen Judith en ik in Hendrik Ido Ambacht gingen wonen hadden wij al snel door dat dit een geweldig dorp was waar wij ons meteen welkom voelden.”

Toen wij, 5 jaar geleden, ons CrossFit avontuur wilde starten was het de bedoeling om onze onderneming te vestigen in Hendrik Ido Ambacht. Doordat we toen geen ruimte konden vinden die groot genoeg was en paste binnen de plannen, zijn wij uitgeweken naar de gemeente Zwijndrecht, wat ons ook de brandnaam CrossFit Zwijndrecht opleverde. 

Met betrekking tot de groei van onze huidige onderneming, de populariteit van de CrossFit sport en de goede naam die wij, door hard werken, in Nederland hebben opgebouwd zijn wij er altijd van overtuigd geweest ooit te verhuizen naar Hendrik Ido Ambacht, de plek waar wij onze droom zo graag willen voortzetten.  

De locatie die wij uiteindelijk vonden en precies voldeed aan wat wij zochten betrof een bedrijfsruimte aan De Veldoven 33 in Hendrik Ido Ambacht. Deze functionele bedrijfsruimte voldeed zowel met de indeling als ligging geheel aan onze wensen. De Veldoven 33 is vanuit Hendrik Ido Ambacht en omliggende gemeenten goed bereikbaar. De ligging zo naast het prachtige park Sandelingen-ambacht, en het jeugdspeelpark had voor ons zeker meerwaarde. 

Na diverse brainstormsessies en gesprekken met officials van de Gemeente Hendrik Ido Ambacht, gesprekken met Anouk van de Heuvel, accountmanager bedrijven,  Theo Bijkerk van TBplus, eigenaar van de Veldoven 33, en Gerdie Bosdijk, beheerder van De Veldoven 33 die ons geweldig hebben gesteund met hun vertrouwen werd de knoop doorgehakt. Er volgde een pittige, soms moeilijk maar toch ook prettig verlopen periode van de juiste vergunningen aanvragen wat uiteindelijk resulteerde in de officiële opening van CrossFit Zwijndrecht in Hendrik Ido Ambacht 

Alle bedrijven die van A tot Z aan de totstandkoming hebben meegewerkt en vrijwilligers die ons in en rondom de CrossFit Box hebben geholpen worden bedankt.

Wethouder Steven van Die loopt geïnteresseerd in de box rond en gaat ontspannen in gesprek met sportende leden. Hij heet CrossFit Zwijndrecht namens het college van de gemeente Hendrik Ido Ambacht welkom en geeft aan zeer content te zijn met de komst van CrossFit in zijn Gemeente. Hij benadrukt het moto van onze box “Nil Volentibus Arduum” en laat duidelijk merken dat hij zich verdiept heeft in onze mooie sport. 

En dan ontdoet de wethouder zich van zijn colbert om mee te doen aan een krachtmeting in een heuse CrossFit Workout. Hiermee laat de Wethouder weer eens zien dat hij sport, onderlinge verbondenheid en sfeer in Hendrik Ido Ambacht zeer belangrijk vind. Na een goed uitgelegde training over de techniek van o.a. de Push Press, Box Step Up/Step Off en de Ab Matt Sit Up (veelvoorkomende bewegingen uit de CrossFit Sport) start onder veel applaus en aanmoediging van de andere leden van CrossFit Zwijndrecht de 7 min durende intensieve workout, waar de wethouder laat zien een sportieve Ambachter te zijn. 

Onze CrossFit Box is dan officieel geopend.

Inmiddels telt CrossFit Zwijndrecht te Hendrik Ido Ambacht veel leden en het aantal groeit gestaag. De opmerkingen die wij met betrekking tot de verhuizing van Zwijndrecht naar Hendrik Ido Ambacht van onze leden krijgen zijn o.a.:

 “Ik was al lid van CrossFit Zwijndrecht op de oude locatie. Daar reed ik dan met de auto vanuit Hendrik Ido Ambacht naartoe. De locatie daar lag erg afgelegen en ik reed  daar echt niet laat op de avond met de fiets nog naartoe. Dus dit is geweldig, hier loop ik of pak ik de fiets. Het is voor mij nog nooit zo gemakkelijk geweest”.

Wij zijn er van overtuigd dat wij een succesvol onderneming hebben met een gemeenschappelijk en maatschappelijk doel en daarmee in Hendrik Ido Ambacht kunnen voorzien in een behoefte. Wij zijn zeer dankbaar voor deze mooie kans. 

Judith en Lonny Drees,

CrossFit Zwijndrecht

De Veldoven 33, 3342 GR Hendrik Ido Ambacht 

info@crossfitzwijndrecht.com , www.crossfitzwijndrecht.com mob: +31639545644 

WhatsApp chat WhatsApp ons