Beste CrossFit Zwijndrecht CrossFitters,

Het is eindelijk zo ver,  wij mogen onze overhead deur op 1 Juli 2020 officieel weer openen.

Natuurlijk dienen wij de richtlijnen en maatregelen van het RIVM en de Gemeente Hendrik Ido Ambacht op te volgen om verdere verspreiding van het COVID-19 virus te voorkomen.

Wij zullen tussen de 10 en 12 sporters per uur en per WOD toelaten en 6 sporters in het Strength & Skills gedeelte. Voor jullie betekent dit dat, zoals jullie gewend zijn, jullie moeten inschrijven met de WODapp. Hierbij maken wij tevens gebruik van de wachtlijst functie.

De inschrijvingen per persoon zijn tijdelijk, voor een ieder en met welke vorm van abonnement dan ook, voorbehouden op 1 training per dag. Dat betekend dus voor onbeperkte abonnementen 7 training per week, 1 X per dag en voor 10 x per maand abonnementen blijft dit 10 x per maand, 1  x per dag. Dit is “tenzij” want we blijven de ontwikkelingen uiteraard op de voet volgen en zodra we terug kunnen naar de oude wijze van inschrijvingen zullen we dit meteen bekend maken en ook ten uitvoer brengen.

Het verzoek is om zorgvuldig ons protocol door te nemen, welke jullie maandag avond via een pdf link kunnen benaderen. Dit is nodig om goed op de trainingen en procedures voorbereid te zijn en eventuele teleurstellingen te voorkomen. 

Hieronder in het kort de punten die van belang zijn om te zorgen dat iedereen veilig bij ons kan komen trainen. Jullie dienen sowieso de volgende maatregelen in acht te nemen:

 1. Desinfecteer middels de bekende desinfectie zuil uw handen bij binnenkomst.
 2. Houd minimaal 1,5 meter afstand tot andere sporters en onze trainers.
 3. Maak gebruik van een schone handdoek tijdens het sporten (geen handdoek is NIET trainen). 
 4. Fysiek contact is te alle tijde verboden, dus ook geen High Five.
 5. U kunt alleen bij ons trainen binnen het door u gereserveerde tijdsblok in de WODapp.
 6. Een No-Show wordt niet gewaardeerd en beloond met het Wheel Of Torture. 
 7. Zelf melding maken dat er een plekje in de WOD vrij komt kan niet! We werken met een wachtlijst dus die heeft altijd prioriteit en voorrang. 
 8. Houd ook bij het binnenkomen en verlaten van onze box voldoende afstand tot andere sporters.
 9. Volg bij binnenkomst de aanwijzingen van de dienstdoende trainer op en/of loop via de aangegeven en gemarkeerde looproute naar de verzamelplaats (relaxruimte rondom de tafel)
 10. Ga meteen op een vrije stoel zitten en sluit aan bij degene die er al zitten. Het is niet toegestaan om in de box rond te lopen. 
 11. De briefing van de WOD vind plaats aan de relaxruimte. 
 12. Het betreden van de vloer zal pas plaatsvinden nadat alle voorgaande sporters de box hebben verlaten en de materialen zijn schoongemaakt. Men betreed de vloer alleen op aanwijzen van één van de trainers. 
 13. Op aanwijzen van de trainer lopen de eerste 2 atleten via de looproute op de betonvloer naar de rubber vloer. Men volgt de route door het midden van het Rig naar de twee verst gelegen trainingsplekken (de route is gemarkeerd door een geel kleurige dubbel doorgetrokken streep). Doorlopen tot een vrije ruimte waarbij 1 atleet linksom van het Rig gaat staan en de ander rechtsom van het Rig gaat staan (zie foto’s). Vervolgens pakt men de nodige materialen voor de Workout en houdt daarbij rekening met de regels van het RIVM (afstand houden e.d.) 
 14. Zodra de twee voorgaande sporters hun materiaal hebben gepakt en in hun eigen ruimte staan kunnen de volgende 2 sporters op dezelfde wijze hun materiaal gaan pakken en naar hun trainingsplek lopen. In de regel zal dit op aanwijzen van de trainer zijn. Trainers kunnen hier, naar gelang dit echt noodzakelijk is of er vanuit de overheid nadere regels komen, van afwijken.
 15. Reinig en desinfecteer na de training alle materialen die u heeft gebruikt en/of aangeraakt (alle contactpunten)  
 16. Volg de instructies van onze trainers te alle tijde op.
 17. Door u in te schrijven via de WODapp gaat u akkoord met de gezondheidsvragen die in het protocol staan vermeld en heeft u automatisch alle vragen met NEEN beantwoord. 
 18. Aankomst in de box vindt niet eerder plaats dan 5 min voor de afgesproken starttijd. 
 19. Parkeren kan op onze eigen parkeerplaats vooralsnog alleen in de vakken.
 20. Het is niet toegestaan om uw auto voor de overhead deur of algemene toegangsdeur te parkeren. 
 21. Het is niet toegestaan om bij andere bedrijven uw auto te parkeren (dus niet aan de overzijde van de box bij parkeerplaatsen van onze buren parkeren) 
 22. Parkeer uw auto alleen op de openbare parkeerplaatsen (soms moet men dan een stukje lopen naar de box) 
 23. Na 18:00 uur kan er op de parkeerplaats van de firma Sikkens worden geparkeerd. Dit nadrukkelijk alleen na 18:00 uur. Dus degene die zich inschrijven in de WOD van 18:00 uur kunnen daar nog NIET parkeren. 
 24. Parkeer in geen geval uw auto voor de hoofdingang en verfkluis van de firma Sikkens dit op last van de eigenaar en de brandweer. 
 25. Sporters dienen na afloop van de WOD, het desinfecteren en opruimen van het materiaal direct te vertrekken bij de box (gebruik hiervoor de aangewezen looproute en uitgang). 
 26. Iedere sporter zorgt ervoor dat hij binnen het afgesproken tijdsblok van 1 uur het de box  betreedt, traint en meteen weer vertrekt
 27. Het is niet toegestaan om op de parkeerplaats of in de directe omgeving van de box te blijven staan of hangen.
 28. Prullenbakken mogen alleen worden gebruikt voor gebruikte desinfectie doekjes, zelf meegebrachte mondkapjes en/of latex handschoentjes, eigen afval neemt de u zelf mee naar huis.
 29. De toiletgroepen mogen alleen bij hoge nood gebruikt worden. De gebruiker van het toilet reinigt voor en na gebruik zelf het toilet met de middelen en op de wijze die in het protocol worden genoemd. Deze middelen worden door de box beschikbaar gesteld.
 30. Het aanschaffen van suplementen, blikjes drinken, eiwitrepen en andere producten is weer  mogelijk. Er kan daarvoor weer worden gepind. Het verzoek is zoveel mogelijk contactloos te pinnen.
 31. Het gebruik en de aanschaf van de bekende 5 of 10 consumptiemunten is vooralsnog niet mogelijk. Men kan i.p.v. munten daarvoor meteen blikjes aanschaffen. Graag uw bestelling een dag vooraf of vroeg op de trainingsdag zelf via een whatsapp aan ons doorgeven. 
 32. Sporters blijven thuis als ze ziek zijn, één van de gezondheidsvragen met JA hebben beantwoord of in de afgelopen 72 uur ziek zijn geweest; 

Als wij ons met zijn allen aan deze regels houden zullen wij een eventuele 2de outbreak kunnen voorkomen en kunnen wij in de box in fase 2 weer volledig geopend zonder enige restricties geopend zijn.

CrossFit Zwijndrecht COVID-19 protocol:

Wij verzoeken nogmaals en nadrukkelijk het volledige protocol goed en zorgvuldig door te nemen. Bovengenoemde punten zijn maar een beknopte weergave van hetgeen in ons protocol staat vermeld.

Hartelijk dank en tot woensdag 1 juli 2020. 

Lonny & Judith Drees

CrossFit Zwijndrecht