Since 2014

Wij zijn CrossFit Zwijndrecht

WELKOM IN ONZE CROSSFIT BOX

Fijn dat je hier bent. Wij zijn CrossFit Zwijndrecht. Ben je woonachtig in Hendrik Ido Ambacht, Zwijndrecht of Ridderkerk en omstreken? Ben je op zoek naar een fitnesscentrum dat de zaken net even anders aanpakt dan een standaard sportschool? Ben je geïnteresseerd in een nieuwe sport en klaar om echt te gaan werken aan je lijf? Dan willen wij jou daar graag bij helpen. Begeleiding op topniveau is onze missie. Dit hebben wij vertaald naar ons hoofddoel en passie: mensen beter leren bewegen, op alle niveaus.

Bij CrossFit Zwijndrecht trainen gewone mensen maar maak je kennis met ongewone resultaten!

Het doel van onze trainingen is om je algehele fysiek en gezondheid te verbeteren. Je kennis te laten maken met de tien fysieke eigenschappen van fitness. Daarmee bereiden wij je voor op de  fysieke uitdagingen die je gedurende je leven tegenkomt. CrossFit is een sport waarbij je snel progressie maakt en voor alle leeftijden geschikt.

De methoden die bij CrossFit worden gebruikt, samen met onze visie over kracht -en conditietraining vormen de basis van ons trainingsprogramma.

Een les in CrossFit is een les waarbij je individueel samen met anderen in een groep een workout doet. Deze workout varieert altijd, je moet dan denken aan een les waarbij gewichthef-, gymnastiek en uithoudingsvermogen oefeningen gecombineerd worden in een totale workout.

Crossfit is voor iedereen en alle leeftijden, ongeacht je huidige fysiek. Daarbij staat in onze lessen persoonlijke aandacht en techniek voorop.

ONZE TRAININGEN

CrossFit ( Functional Fitness)

Fit zijn betekend dat er een samenhang is tussen de belangrijkste conditionele eigenschappen namelijk: kracht, snelheid, lenigheid, coördinatie en uithoudingsvermogen. Je voelt je fit wanneer deze factoren in balans en je competent bent in deze eigenschappen. CrossFit is een manier van trainen waarbij al deze aspecten in een afwisselend en gevarieerd aanbod van oefeningen en trainingen worden uitgedaagd. Vooral het verbeteren van het uithoudingsvermogen versterkt je gevoel van fitheid. CrossFit gebruikt in de basis bewegingen uit o.a. olympisch gewichtheffen, gymnastiek, atletiek, en conditie training zoals hardlopen, fietsen en roeien.

Olympisch Gewichtheffen

Twee  keer per week geven we bij CrossFit Zwijndrecht  Olympisch gewichtheffen trainingen (Oly Hour). Gewichtheffen is een sport waarbij de meeste kracht en explosie met techniek gecombineerd wordt. In deze uren werken we aan het aanleren en perfectioneren van de techniek van de Snatch, Clean & Jerk. Dit doen we zodat je veilig kan liften tijdens reguliere workouts en wedstrijden. De lessen met de halter draaien omkrachtbiomechanica en techniek. Tijdens de Oly trainingen verbeteren we niet alleen de daadwerkelijke gewichtheftechnieken maar ook de fysieke, disciplinaire en mentale voorwaarden. De Olympisch gewichthef trainingen worden gegeven door: Lonny Drees, Headcoach & Owner. 

Kettlebell Training

Voor specifieke CrossFit trainingen op interval basis zijn kettlebells ideaal. Maak een correcte swing en voel je benen,billen, en core. Met dit soort oefeningen train je niet alleen spiergroepen lokaal, ook de samenwerking tussen spiergroepen door de complexiteit van de oefeningen. Je cardio-vasculaire systeem bereikt hierbij hoge waarden wat ten goede komt aan je algehele conditie en stamina. Wordt sterker en beter met CrossFit Kettlebell Hour. 

Gymnastics

In onze gymnastic class wordt stap voor stap uitgelegd hoe je je gymnastic skills en specifiek gerelateerde kracht kan verbeteren. De Gymnastic programmering focust zich op het verbeteren van body weight gerelateerde oefeningen als pull ups, bar muscle ups, toes to bar, handstand push ups, handsstand walk, etc. De programming  is ontworpen voor verschillende niveau’s en kent een duidelijke lijn van progressie stappen en volumes. De belangrijkste stap is eerst je kracht verbeteren. 

CrossFit Striking

CrossFit Striking verbeterd je  totale fitness, corekracht, rotatiesnelheid en power output. Dit  door het combineren van bewegingen uit de bokssport, MMA en worstelen.

Een CrossFit Striking les duurt 1 uur (60 minuten) en het bevat een basis van gemengde vechtsport technieken, boksen en zelfverdediging. Het is een CrossFit sport voor jong en oud, man en vrouw. 

Mobility, Yoga, RomWOD

RomWod staat voor “Range of Motion” WOD en is bedoeld om je mobiliteit en flexibiliteit te verbeteren. Ook zorgt RomWod voor een beter herstel van onze trainingen en het helpt je te ontspannen. Elke woensdag avond en zondag ochtend staan deze uren op ons lesrooster om twee redenen:

Op de woensdag krijg je les van Sabine die je haarfijn uitlegt wat de verschillende houdingen en bewegingen zij binnen RomWod en Mobility. Zo kun je snel  aan één van je zwakke punten werken. Op de zondag krijg je een hele fijne virtuele les waarbij je in alle rust de workout kan volgen.

Het is belangrijk om te weten dat je tijdens deze lessen instructies volgt vanaf een scherm. De video’s staan namelijk online en daarin doen meerdere atleten dezelfde routine zodat je hun kunt spiegelen. Wil jij meer dan één keer per week een ROMWOD doen? Maak dan een account aan op hun website en gebruik onze Affiliated URL daarvoor zodat je eerst 14 dagen gratis kan inkijken.  #SwoleAndFlexy!

S.P.E.A.R (BE YOUR OWN BODY GUARD)

Het S.P.E.A.R. Systeem is gebaseerd op hoe het brein functioneert (vanuit ons DNA) en wordt onderbouwd door feiten en cijfers uit de realiteit. Vele jaren van onderzoek en (medische) studie is hieraan vooraf gegaan.

Je bent bij het S.P.E.A.R systeem je eigen bodyguard. Hoe jij gaat reageren en wat je gaat doen tijdens een plotselinge aanval wordt aangestuurd door je brein en hoe alles vanuit de natuur is geregeld.

Het gaat dus om de juiste mindset die aansluit bij agressie en geweld. Het gaat totaal niet om complex motorische vaardigheden die je in vechtsport ziet. Je handelt op basis van hoe je brein (van nature) is geprogrammeerd. Jij hebt alles in huis als  het erop aankomt. En wij kunnen je leren hoe. 

HAMMER STRENGTH (ISO LATERAL TECHNOLOGY)

Bij CrossFit Zwijndrecht helpen we jou met het verbeteren van je kracht, biomechanica, en persoonlijke doelen door je desgewenst te laten trainen met onze compound plate loaded Hammer Strength toestellen. Ook in onze personal training (PT), competitie training (GOAT) en revalidatie training (RT) passen we de oefeningen en bewegingen met onze Hammer Strength toestellen toe.  

WhatsApp WhatsApp ons