Classes & Programs

Trainingen

Functionele Trainingen voor alle levels en leeftijden.

Nil Volentibus Arduum

CrossFit (Functional Fitness).

Fit zijn betekend dat er een samenhang is tussen de belangrijkste conditionele eigenschappen namelijk: kracht, snelheid, lenigheid, coördinatie en uithoudingsvermogen. Je voelt je fit wanneer deze factoren in balans en je competent bent in deze eigenschappen. CrossFit is een manier van trainen waarbij al deze aspecten in een afwisselend en gevarieerd aanbod van oefeningen en trainingen worden uitgedaagd. Vooral het verbeteren van het uithoudingsvermogen versterkt je gevoel van fitheid. CrossFit gebruikt in de basis bewegingen uit o.a. olympisch gewichtheffen, gymnastiek, atletiek, en conditie training zoals hardlopen, fietsen en roeien.

Olympisch Gewichtheffen

Twee  keer per week geven we bij CrossFit Zwijndrecht  Olympisch gewichtheffen trainingen (Oly Hour). Gewichtheffen is een sport waarbij de meeste kracht en explosie met techniek gecombineerd wordt. In deze uren werken we aan het aanleren en perfectioneren van de techniek van de Snatch, Clean & Jerk. Dit doen we zodat je veilig kan liften tijdens reguliere workouts en wedstrijden. De lessen met de halter draaien omkrachtbiomechanica en techniek. Tijdens de Oly trainingen verbeteren we niet alleen de daadwerkelijke gewichtheftechnieken maar ook de fysieke, disciplinaire en mentale voorwaarden. De Olympisch gewichthef trainingen worden gegeven door: Lonny Drees, Headcoach & Owner. 

Kettlebell Training

Voor specifieke CrossFit trainingen op interval basis zijn kettlebells ideaal. Maak een correcte swing en voel je benen,billen, en core. Met dit soort oefeningen train je niet alleen spiergroepen lokaal, ook de samenwerking tussen spiergroepen door de complexiteit van de oefeningen. Je cardio-vasculaire systeem bereikt hierbij hoge waarden wat ten goede komt aan je algehele conditie en stamina. Wordt sterker en beter met CrossFit Kettlebell Hour. 

Gymnastic Class

In onze gymnastic class wordt stap voor stap uitgelegd hoe je je gymnastic skills en specifiek gerelateerde kracht kan verbeteren. De Gymnastic programmering focust zich op het verbeteren van body weight gerelateerde oefeningen als pull ups, bar muscle ups, toes to bar, handstand push ups, handsstand walk, etc. De programming  is ontworpen voor verschillende niveau’s en kent een duidelijke lijn van progressie stappen en volumes. De belangrijkste stap is eerst je kracht verbeteren. 

Mobility Class (RomWod, Yoga, Mobility)

RomWod staat voor “Range of Motion” WOD en is bedoeld om je mobiliteit en flexibiliteit te verbeteren. Ook zorgt RomWod voor een beter herstel van onze trainingen en het helpt je te ontspannen. Elke woensdag avond en zondag ochtend staan deze uren op ons lesrooster om twee redenen:

Op de woensdag krijg je les van Sabine die je haarfijn uitlegt wat de verschillende houdingen en bewegingen zij binnen RomWod en Mobility. Zo kun je snel  aan één van je zwakke punten werken. Op de zondag krijg je een hele fijne virtuele les waarbij je in alle rust de workout kan volgen.

Het is belangrijk om te weten dat je tijdens deze lessen instructies volgt vanaf een scherm. De video’s staan namelijk online en daarin doen meerdere atleten dezelfde routine zodat je hun kunt spiegelen. Wil jij meer dan één keer per week een ROMWOD doen? Maak dan een account aan op hun website en gebruik onze Affiliated URL daarvoor zodat je eerst 14 dagen gratis kan inkijken.  #SwoleAndFlexy!

voorbereiding harde eisen politie diensten, defensie, brandweer.

Je eerste Workout nemen wij voor onze rekening.

Maak een afspraak met ons voor een gratis proefles en ervaar zelf wat CrossFit voor u kan betekenen. 

Personal Training

HIA Functional Fitness & Physical Performance Center (CrossFit Zwijndrecht) biedt al geruime tijd de mogelijkheid om persoonlijk 1 op 1 onder begeleiding onze mooie sport CrossFit te beoefenen. Door de professionele en persoonlijke begeleiding ben je in staat om zonder afleiding nog sneller resultaat te boeken in je training.

TESTIMONIALS

Als kind heb ik veel verschillende sporten gedaan, zowel individueel als in teamverband.  Alles deed ik omdat ik het leuk vond. Fanatiek ben ik nooit geweest, winnen of verliezen met hockey was mij omhet even. Jarenlang sleurde ik mezelf van de ene naar de andere sportschool. Niet omdat ik het leuk vond maar als noodzakelijk kwaad. In 2015 nam ik een kijkje bij Crossfit Zwijndrecht om een vriend aan te moedigen. Dat leek mij ook wel wat. Eindelijk ging ik weer sporten voor mijn p lezier en ik ben zelfs fanatiek!

Madelon de Wit

Anderhalf jaar geleden kwam ik in aanraking met CrossFit bij CrossFit Zwijndrecht. Sindsdien ben ik verkocht aan de sport. Niet alleen door variatie en complexiteit in de sport (kracht, conditie én mobiliteit), maar ook door het community gevoel. Beide aspecten komen bij CrossFit Zwijndrecht ten volle tot zijn recht. Door een coach die écht weet waar hij het over heeft en een groep mensen die écht gemotiveerd is blijf je jezelf uitdagen en heb je het toch altijd naar je zin. Dit is de eerste sport waar ik nog nooit met tegenzin naartoe ben gegaan.

Ruud Pors

Wat betekent CrossfitZwijndrecht voor mij?

Na een drukke dag mijn hoofd leegmaken; uitgedaagd worden om samen met een toffe, gemotiveerde groep mede sporters datgene uit mezelf te halen waarvan ik niet wist dat ik dat nog in me had.

Ik leer, ik worstel, bereik grenzen, word sterker, maar vooral: IK GENIET!

Pieta Ritskes

WhatsApp WhatsApp ons