Welkom  Bij

CrossFit Zwijndrecht

Mijn naam is Lonny. Head Coach en eigenaar met meer dan 35 jaar ervaring in Strength & Conditioning.

CrossFit…ik wil jullie er graag wat over vertellen. 

 

Onze visie,

De huidige wereld waarin we thans leven is een wereld die soms chaotisch en onberekenbaar kan zijn! Het lot van hen die voorbereid zijn op hetgeen nog gaat komen wordt bepaald door een juiste mindset, focus, lichamelijke en geestelijke conditie alsmede een dosis wilskracht. Functioneel fysieke training, goede voeding en sterke waarden zijn fundamenteel en zelfs noodzakelijk.

Persoonlijke groei, individueel en in teamverband, is belangrijk en omvat de gehele persoonlijkheid: fysieke, mentale, emotionele, het bewustzijn en de geest. HIA Functional Fitness & Physical Performance Center

Bij CrossFit Zwijndrecht geloven wij dat er een strijdbaar atleet schuilt in ieder persoon, ongeacht leeftijd, afkomst, ras en/of overtuiging.

Wij vertrouwen op hetgeen dat werkt, Fuctionele bewegingen (CrossFit), dat wat niet werkt laten we links liggen.

Maar er is meer…CrossFit is meer dan een sport, het is een levensstijl. Van voeding tot het beoefenen van de sport op zich, CrossFit dekt alle aspecten van ons dagelijks leven: eten, bewegen, springen, klimmen, lopen, duwen en het dragen van een last ( zware voorwerpen)

Belangrijk om te weten  is dat CrossFit slechts  de ‘Sport van de Fitness’ kon worden dankzij een gemeenschap gepassioneerde mensen samengesteld uit alle windstreken van de wereld. 

Een CrossFitter ben je door in de box links en rechts van je te kijken! Je bent een CrossFitter dankzij en door anderen, de gemeenschap vormt je tot een volwaardige CrossFitter, je wordt het niet alleen.

CrossFit heeft zich gedurende de jaren van bestaan op deze manier kunnen ontwikkelen dankzij de volledige onthulling van de methodiek, de resultaten en de kritieken. Het handvest CrossFit is een open bron, wat van alle atleten en trainers mede-ontwikkelaars maakt aan de hand van een online gemeenschap. CrossFit wordt empirisch geleid, wordt klinisch getest en wordt in gemeenschap ontwikkeld. 

Greg Glassman, de oprichter van CrossFit, definieerde fitness als volgt; 

“de vermeerdering van de werkcapaciteit aan de hand van een tijdelijk en modaal domein’. 

De ‘capaciteit’ is de capaciteit om echt werk te leveren, dat meetbaar is aan de hand van basistermen uit de fysica, de power output formule  (kracht, afstand en tijd). 

Het leven is onvoorspelbaar (nog veel meer dan sport) en dus moet je op een brede en niet op een specifieke manier, aan je gezondheid werken. Op die manier ben je veel beter op het onvoorspelbare voorbereid. Aangezien je nooit op voorhand weet wat het leven voor jou in petto heeft, is ook elke WOD (work out of the day) een verrassing, je weet nooit vooraf met welke spiergroep je die dag aan de slag zal gaan.

Wat is CrossFit 

CrossFit heeft als doel om je algemene fitheid te verbeteren en je klaar te maken voor elke fysieke uitdaging die het leven te bieden heeft. Uithoudingsvermogen, kracht, conditie, flexibiliteit, snelheid, coördinatie, wendbaarheid, evenwicht en nauwkeurigheid zijn allemaal belangrijk om jouw fitheid te omschrijven. Wij werken hieraan door middel van constant gevarieerde workouts met functionele bewegingen, uitgevoerd op een hoge intensiteit te programmeren. 

Met het door ons zelf geprogrammeerde en gevarieerde programma zorgen wij ervoor dat jullie elke dag iets anders te doen hebben. Daarmee zijn de trainingen niet alleen leuk en enthousiasmerend maar dragen zij ook nog eens bij aan jouw algemene fitheid. 

Met CrossFit gaan we terug naar de basis en wordt er gewerkt met functionele bewegingen over meerdere gewrichten. Onze workouts bestaan uit oefeningen die lijken op bewegingen uit het dagelijkse leven en/of verschillende andere sporten. Bewegingen waar je dus echt iets aan hebt. Bij ons vind je geen futuristische apparaten, maken we geen reclame met in 20 min fit en een strak lichaam of van dit soort onzin.  Even rustig aan trainen zit er bij ons niet in en daar kom je ook niet voor. Wij zijn van mening dat je het beste resultaat bereikt met intensieve workouts die meestal tussen de 5 en 25 minuten duren. Hoge intensiteit is wel voor iedereen anders, daarom zijn onze workouts op ieders niveau aan te passen, schalen noemen we dat. Jong of oud, dik of dun, slecht ziend, blind, gehandicapt, marinier of huismoeder, geblesseerd of niet, iedereen werkt bij ons aan hetzelfde doel: fitter worden.

Onze Missie

Onze missie is er één met een no-nonsense aanpak. Een leuk variërend fitness programma (CrossFit) ontwikkelen en programmeren om onze klanten zo fit en gezond mogelijk te maken. We streven naar een zo hoog mogelijke kwaliteit van lesgeven waar we steeds terug vallen op de techniek en biomechanica. 

CrossFit Zwijndrecht heeft als doel een super fitte gemeenschap bouwen, mensen hun grenzen laten verleggen en het onmogelijke mogelijk maken. Dit resulteert ook in de groei van mentale kracht, waardoor onze atleten meer positiviteit, kracht, zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheid creëren. Het is onze passie om onze leden met persoonlijke aandacht en als groep  te onderwijzen om zowel fysiek als mentaal het beste in iedereen naar boven te halen.

Ben jij er klaar voor? Klaar voor verandering? Neem dan direct contact met ons op of plan hieronder een gratis  proefles in!!

Nil Volentibus Arduum 

Lonny Drees, head coach & owner CrossFit Zwijndrecht

Gratis Proefles

Stuur een Mail?

WhatsApp WhatsApp ons