Iso Lateral Functional Fitness

Hammer Strength

Functioneel Trainen met Iso Laterale Toestellen van Hammer Strength…de ideale combinatie met CrossFit.

Nil Volentibus Arduum

Functional Fitness is meer dan je denkt!

De sport die wij beoefenen is CrossFit, de sport van Fitness. CrossFit wordt gezien als de ultieme sport is om snel fit te worden. CrossFit onderscheid zich van conventioneel Fitness door de functionele bewegingen waarbij de uitvoering onder een relatief hoge intensiteit worden uitgevoerd.  CrossFit is een sport die zich meer dan eens bewezen heeft. Dit omdat het resultaat van je workout, door herhaling en aanpassing, meetbaar wordt. Men haalt de cijfers uit het herhalen van bewegingen en diverse “benchmark” workouts om zo de gemaakte progressie te monitoren.

CrossFit is voor idereen en alle leeftijden maar CrossFit is bovenal functioneel en verveelt nooit. 

Uiteraard is CrossFit een sport die constant in beweging blijft en groeit in het proces naar all-round fitness. CrossFit staat niet op zichzelf maar wordt aangevuld door nieuwe ideeën en het toevoegen van sporten. Dit is nu juist de kracht van CrossFit, het combineren van sporten tot een functionele training met bewegingen die men in het dagelijks leven tegenkomt. Denk hierbij aan Olympisch Gewichtheffen, Kettlebell Training, Gymnastiek maar ook hardlopen, zwemmen, de bokssport, Yoga, en vele andere sporten. 

CrossFit laat je dus op een natuurlijke en functionele manier bewegen. Maar nu kan je jezelf afvragen of dit altijd in de vrije ruimte moet plaatsvinden met losse gewichten en materialen. Het antwoord is neen en ik zal jullie uitleggen waarom niet. 

Meer Kracht Betekend Beter CrossFit

Functioneel Fitness is bewegen zoals je in het dagelijks leven beweegt. Voor velen van mij generatie ligt de basis van functioneel bewegen in bodybuilding en de powerlifting sport. Dit was in de jaren 70, 80 en 90 de sport die alle functionaliteit leverde die wij nodig hadden om dagelijks op een gezonde en fitte manier te kunnen voortbewegen. De krachttraining die ik met vele andere uitvoerde in de krachtkelders van bijvoorbeeld Body Shape van Willen Doolhof en Sport Studio New World van Hanno Van Dijk waren zo geprogrammeerd dat je niet alleen sterker werd door deze training maar ook een stuk fitter. 

De valkuilen in “The Old Days” lagen in het feit dat we met vrije gewichten of gefixeerde toestellen  min of meer enkelvoudige bewegingen maakten. Bewegingen die maar over 1 gewricht werden uitgevoerd waarbij we de belastende spier min of meer isoleerden. Dit was natuurlijk nauwelijks gerelateerd aan bewegingen die we in het dagelijks leven tegen kwamen. We werden uiteraard wel sterker maar ook vatbaarder voor blessures door het risico van overbelasting van een bepaalde spier ten opzichte van een andere. Dit zorgde in die tijd ook vaak voor een disbalance en een lichaam dat niet meer symmetrisch was. Wij noemden dat de “tweety” look, dikke armen, grote borstspieren, breden schouders maar dunnen beentjes omdat deze nauwelijks werden getraind doordat men de oefeningen saai vond of de Back Squat te vermoeiend. 

Er moest dus iets gebeuren om deze old school krachttraining de nodige functionaliteit te geven. De krachttraining moest beweeglijker worden waarbij men dan ook de mobiliteit van het gewricht waarover getraind werd meer onder controle kreeg. En zo kwamen er halverwege de jaren 80 inventieve krachttraining toestellen die ons meer bewegingsvrijheid gaven om tijdens een sessie meerdere spiergroepen tegelijk samen, vanuit de core, te laten werken.

Veilig Zwaar Kracht Trainen

Het gebruik van deze machines was een grote vooruitgang in de functionaliteit van krachttraining. Onze lichaamshouding werd hierdoor beter doordat er meer bewegelijkheid in de krachttraining zat. Onze “tweety look” werd een “atletische look” met een verminderde disbalans en een betere symmetrie. De belastbaarheid van onze spieren werd vergroot waardoor de synergie van onze spieren beter functioneerde. We werden minder blessure gevoelig terwijl we over het hele spier spectrum sterker werden. Het viel op dat bij het gebruik van deze nieuwe machines, waarbij we de spiergroepen afzonderlijk van elkaar konden bewegen, het  functioneel bewegen in het dagelijks leven aanzienlijk verbeterde.  We werden over het geheel gezien sterker, de gewrichten een stuk mobieler en het zachte weefsels een stuk soepeler. We noemden deze nieuwe vorm van krachttraining Iso-Laterale Technologie. 

Gek genoeg verdwenen deze toestellen in de krachttraining bij onze CrossFit sport. Op een of andere manier vond men dat het trainen met machines niet thuis hoorde bij CrossFit. Sterker nog het werd zelfs een beetje belachelijk gemaakt met een bekende quote : 

 “People walk in the door and ask, where are all the machines? Our answer is: WE are the machines“ 

Gelukkig is er veel veranderd de laatste jaren en ziet men tegenwoordig wel in dat Old School fitness, body building en het trainen met Iso-Laterale Technologie goed past bij de CrossFit methodologie.

Old School is New School

Iso-Laterale Training zorgt voor vloeiende convergerende en divergerende bewegingsbogen. Simpel gezegd door onafhankelijke bewegingen te maken op deze innoverende toestellen kunnen jullie, als CrossFit atleten, beide ledematen tegelijkertijd bewegen, één per keer afwisselend of met verschillende gewichten voor ieder ledemaat. Constant gevarieerd trainen, werken aan je zwakkere spiergroep, je symmetrie en synergetische samenwerking van spieren. Niet alleen constant gevarieerd trainen met vrije gewichten maar ook gewoon met een machine (klinkt mooi toch). 

CrossFit Zwijndrecht maakt CrossFit nu nog functioneler door de iso-laterale technologie van Hammer Strength in de box te introduceren. 

De apparatuur van Hammer Strength waarin wij geïnvesteerd hebben is groots en laten je op een natuurlijke manier functioneel en iso-lateraal bewegen. Niet stiekem sterker worden dus maar gewoon in de box onderdeel laten worden van je CrossFit training en daarmee vooruit lopen op andere CrossFit atleten door specifiek functionele iso laterale krachttraining toe te passen in je programmering. 

Wij hebben gekozen voor Hammer Strength omdat dit niet zomaar een merk is. Hammer Strength komt echt uit die Old School Krachtsport van de jaren 80 en is wereldwijd het topmerk voor plate-loaded toestellen. De iso-laterale toestellen zijn zo ontworpen dat ze de natuurlijke bewegingspatronen van het lichaam volgen. Hammer Strength was de eerste die de ergonomische voordelen onderzocht van onafhankelijk convergerende en divergerende bewegingsbogen. Door, voor ons, de 5 meest nuttige plate-loaded toestellen van Hammer Strength aan te schaffen en te combineren met onze andere TOP kwaliteit CrossFit materialen van o.a. Gorilla Grip (Rig),  CrossMaxx (Bumper Plates) en Dynamax (Medicine Ballen) bieden wij jullie niet alleen alles wat een (top)sporter nodig heeft maar kunnen we jullie desgewenst ook beter met personal training, individueel begeleiden en competitie training coachen naar een sterker en gezonder lichaam.

Krachttraining Zonder Spotter

Een ander voordeel van deze Hammer Strength Iso Laterale Toestellen is dat je niemand nodig hebt om zwaar te kunnen trainen. Als je normaal zwaar gaat trainen met vrije gewichten, zoals bijvoorbeeld een Bench Press of Back Squat aan het Rig, wordt door ons altijd geadviseerd om een een spotter te gebruiken, vooral als het gaat om zwaar benen, borst en schouder werk. Met de Hammer Strength toestellen hoef je niet te vertrouwen op een spotter zodat je kunt trainen zelfs als je alleen bent.

De technologie achter de biomechanica van de Hammer Strength toestellen is zoals gezegd gebaseerd op het werkelijke bewegingspatroon van het menselijk lichaam. Gary Jones, de schepper van de Hammer Strength toestellen raadpleegde bij het ontwerpen verschillende chiropractoren, sportartsen, fysiotherapeuten, bewegingswetenschappers en professionele atleten uit diverse sport disciplines en kon zodoende de perfecte krachtsport toestellen bouwen. Maar het belangrijkste voordeel van deze biomechanica technologie is het verminderen van de risico’s op blessures, disbalance en overbelasting en de verbetering van je krachttraining. 

Onze Keuze Hammer Strength Materialen

Hammer Strength Iso-Lateral Bench Press (sterker maken borst, schouders, armen en de core)

Hammer Strength Iso-Lateral Super Incline Press (sterker maken van o.a. borst, schouders, armen en de core)

Hammer Strength Iso-Lateral Shoulder Press (sterker maken van o.a. schouders, armen en de core) 

Hammer Strength Plate Loaded Iso-Lateral Leg Extension (sterker maken van benen en de core)

Hammer Strength Linear Leg Press (oerkracht krijgen in de benen)

Hammer Strength Three Tier Dumbbell Rack met Dumbells van 12 tot maar liefst 40 KG. 

Kortom wij geloven in de toekomst, wij geloven in jullle en blijven zoals jullie van ons gewend zijn investeren in de ultieme CrossFit Box, “your home, your quest, your destiny, your only choice” 

Wij hopen jullie hiermee nog meer te kunnen helpen naar een gezondere, fitte en sportievere levensstijl. 

Have Fun, Stay Safe and let’s get stronger. 

Je eerste Workout nemen wij voor onze rekening.

Maak een afspraak met ons voor een gratis proefles en ervaar zelf wat CrossFit en Functioneel Trainen voor u kan betekenen. 

Personal Training

HIA Functional Fitness & Physical Performance Center (CrossFit Zwijndrecht) biedt al geruime tijd de mogelijkheid om persoonlijk 1 op 1 onder begeleiding onze mooie sport CrossFit / Functional Fitness te beoefenen. Door de professionele en persoonlijke begeleiding ben je in staat om zonder afleiding nog sneller resultaat te boeken in je training, je lichaamsgewicht en algeheel gevoel van fitness. 

TESTIMONIALS

Als kind heb ik veel verschillende sporten gedaan, zowel individueel als in teamverband.  Alles deed ik omdat ik het leuk vond. Fanatiek ben ik nooit geweest, winnen of verliezen met hockey was mij omhet even. Jarenlang sleurde ik mezelf van de ene naar de andere sportschool. Niet omdat ik het leuk vond maar als noodzakelijk kwaad. In 2015 nam ik een kijkje bij Crossfit Zwijndrecht om een vriend aan te moedigen. Dat leek mij ook wel wat. Eindelijk ging ik weer sporten voor mijn p lezier en ik ben zelfs fanatiek!

Madelon de Wit

Anderhalf jaar geleden kwam ik in aanraking met CrossFit bij CrossFit Zwijndrecht. Sindsdien ben ik verkocht aan de sport. Niet alleen door variatie en complexiteit in de sport (kracht, conditie én mobiliteit), maar ook door het community gevoel. Beide aspecten komen bij CrossFit Zwijndrecht ten volle tot zijn recht. Door een coach die écht weet waar hij het over heeft en een groep mensen die écht gemotiveerd is blijf je jezelf uitdagen en heb je het toch altijd naar je zin. Dit is de eerste sport waar ik nog nooit met tegenzin naartoe ben gegaan.

Ruud Pors

Wat betekent CrossfitZwijndrecht voor mij?

Na een drukke dag mijn hoofd leegmaken; uitgedaagd worden om samen met een toffe, gemotiveerde groep mede sporters datgene uit mezelf te halen waarvan ik niet wist dat ik dat nog in me had.

Ik leer, ik worstel, bereik grenzen, word sterker, maar vooral: IK GENIET!

Pieta Ritskes

WhatsApp WhatsApp ons