Invest In Your Health

G.O.A.T.

Competitie Training door proffesionele trainers

G.O.A.T

Goal Oriented Athlete Training 

Mooi, je bent begonnen met lezen dus ben je geïnteresseerd in onze Goal Oriented Athlete Trauning.  Mocht je besluiten om meer dan je best te gaan doen jezelf in CrossFit competities te bewijzen dan moet je begrijpen dat je dit niet voor niets krijgt.  Je moet er namelijk alle tijd in steken die je er in kan steken! 

Ik, Lonny Drees, head coach van CrossFit Zwijndrecht,  wil  jou daar graag mee helpen maar ik ben geen schoolmeester! Ik ben De COACH en daar moet je het mee doen. Zelfkennis, discipline, doorzettingsvermogen en betrokkenheid met de juiste instelling zijn erg belangrijk. 

Een echte CrossFit atleet moet zichzelf steeds afvragen of hij of zij er alles voor over heeft om de top te halen. Een van de belangrijkste eigenschappen om succes te boeken met een GOAT traject, is je te kunnen laten sturen. Wij noemen dit in CrossFit termen “Coachable” zijn!

Om mee te kunnen komen in de huidige CrossFit Competities moet men zich goed verdiepen in zijn of haar competenties maar nog meer in de zwakheden en zich daarbij laten sturen. Je moet er 24/7 mee bezig zijn, niet alleen tijdens de perioden waarin je onze GOAT programmering gaat volgen maar het hele jaar door!  Daar kom je niet onderuit en heeft te maken met een stuk bewustwording. Trainen, trainen en nog eens trainen en als je denkt dat je eindelijk competent bent moet je even terug met nog meer trainen. 

Het heeft alles te maken met hoe goed je jezelf leert kennen in dit traject. Wat je er voor over hebt om de eerste test momenten positief af te ronden zodat je door bent naar de volgende ronde. Je moet er rekening mee houden dat je tussentijds nog steeds kan afvallen doordat je bijvoorbeeld niet 100 % aan de programmering kunt deelnemen. Voldoende reden dus om goed naar jezelf te kijken en doelen te stellen. Niet morgen, niet vandaag maar gisteren al! 

Alles valt of staat met je doelstellingen en hoe je dit gaat aanpakken. Je hebt het zelf in de hand! Be S.M.A.R.T! 

Smart in je aanpak en smart in je doelstellingen. Er is een verschil tussen trainen en “spielerei”. Ik zeg het zoals het is! Ik verbaas me in al die jaren coachen en begeleiden nog steeds over hoe sommige de hele planning en doelstellingen naast hun neerleggen! Hoe sommige de zwakheden en competenties volledig negeren en bezig zijn met “SPIELEREI”  terwijl men weet wat er de in het te volgen traject staat te gebeuren.

Spielerei is een beetje zweten en iets doen wat je voor je plezier doet, onbeduidende bezigheden, dingen die je doet omdat je ze leuk vind. Trainen voor het behalen van je doelstellingen betekend heel de dag met je doelstelling bezig zijn, SMART maken, moe worden, zweten en uiteindelijk iedere seconde die je hebt effectief en efficiënt gebruiken om je doelstelling te halen. 

Voorbeeld: 

Je weet dat je 1600 meter run en een 500 meter Row waardeloos zijn en je weet dat de eisen die je daarbij voor 1 januari moet zien te halen nog bij lange na niet gehaald hebt. Je hebt nog ongeveer  3 maanden, dat is ongeveer 12 weken en die zijn zo voorbij!

Wat mij dan fascineert maar ook frustreert is hoe atleten individueel omgaan met die kennis! Het gaat er niet om wat je denkt te gaan doen maar juist om wat je nu al doet! Ga je aan de slag of ga je spelen? Train je voor de verplichte 1600 meter tijd of vind  je “spielerei” belangrijker en hobbel je maar wat rond om met een of ander stuk materiaal wat leuks te doen? 

Hoe efficiënt en effectief ga jij met je trainingstijd om? Als je je pijlen richt op je doelstellingen is te voorspellen hoe efficiënt en effectief jou training zal zijn. Het heeft allemaal te maken met actie en reactie. Nogmaals ga je keihard trainen of spielereien?  

Iedereen die 100 % gemotiveerd is om zijn zwakheden te overwinnen heeft de skills om zijn of haar doelstellingen in competitie training te halen. Men moet alleen door hebben dat je er met spielerei niet komt en alleen door actiegericht te trainen succes kan boeken!

Het heeft te maken met je intrinsieke en extrinsieke motivatie, waarbij intrinsieke motivatie hetgeen is wat ik bij jou wil zien! 

Als je niet intrinsiek, van binnenuit, gemotiveerd bent om per periode en per maand je doelstelling te halen dan haak je altijd ergens af. Het moet jezelf, tot diep in je ziel, duidelijk zijn waarom je het doet en wat je ermee wilt bereiken. Als je een top CrossFit atleet in een Lowlands Finale wilt worden, moet je ook op hoog niveau trainen. Talent is meegenomen, maar het grootste deel om aan de top te komen is gewoon keihard werken. Iedere keer je grenzen verleggen en je ego, chagrijn en arrogantie volledig buiten de box laten want die zijn dodelijk. 

Het is natuurlijk heel erg belangrijk dat je plezier beleeft aan je training en het samenzijn met de andere GOAT atleten die hetzelfde doel hebben. Doe je dat niet, dan verdwijnt de motivatie bij jou maar ook bij mij erg snel en gaan de voornemens zeker niet lukken.

Vind je me klootzak, dan heb ik daar echt geen probleem mee. Vind je me niet aardig, ook dat vind ik best! Roddel je over mij net zoals over de andere atleten die niet in je groepje passen dan zegt dat meer over jou dan over mij en de rest. Maar neem je me als Coach niet serieus dan heb je een groot probleem, dan kom je aan mijn emotionele bankrekening.  

Ik verwacht gewoon veel van jou. Ik verwacht dat je de afspraken nakomt die we, tijdens het intake gesprek en de GOAT bijeenkomst samen gaan maken. Ik wil dat jij het net even langer volhoudt en net even verder gaat dan de andere atleten. Ik wil dat je steeds weer je grenzen verlegt, geen concessies en geen zoete broodjes! Ik wil Unleash The Beast. Ik wil dat we met z’n allen, jij, ik en andere GOATS één grote homogene massa worden. 

Hoe goed men individueel met elkaar omgaat in deze periode interesseert me niks en ga ik me ook niet mee bezig houden. Ik ga niemand voortrekken en/of afvallen. Je hebt allemaal dezelfde kansen, plichten en GEEN rechten. GOAT is geen democratie en iedereen krijgt op z’n donder als dit nodig is. Complimenten moet je de aankomende tijd niet op rekenen. Ga eerst maar eens bewijzen dat je het in je hebt om een CrossFit Zwijndrecht GOAT atleet te worden en hou vooral je schoenen aan!   Groepjes binnen de groep worden niet getolereerd en neem dit serieus in je op want voor je het weet zit je met een probleem! Zint het je niet dan weet je wat je ermee kan doen 🙂

Of je het nu leuk vind of niet ik ben er niet om je over je bol te aaien. Ik ben De Coach en ben alleen maar geïnteresseerd in hoe ik jou kan helpen om jezelf te verbeteren? Daarbij moet je denken aan het terugkomen van een blessure zodat je met de training kan beginnen en de volgende periode haalt, verbeteren van fysieke componenten (kracht, uithoudingsvermogen, etc.) gerelateerd aan specifieke taken zoals Endurance,  Gymnastics en Weightlifting. Alles in onze programmering is immers specifiek en speciaal voor jullie geprogrammeerd en dit vereist een probleemgerichte aanpak. Hoe ik dat voor elkaar kan krijgen, dat is de uitdaging voor mij en moeten jullie niet mee bezig zijn. Jullie moeten het gewoon doen. Wordt serieus en laat dat ouwe wijven gedoe bij de ouwe wijven “Be An GOAT Athlete” !  

Zorg ervoor dat je iedere minuut die je hebt in je training besteed aan efficiënt en effectief trainen. Iedere minuut telt en iedere verloren minuut krijg je nooit meer terug! Als je echt graag in een Lowlands Throwdown wilt staan moet je iedere minuut van je training SMART gebruiken want zoveel minuten heb je niet en het worden er steeds minder!  Ik ga jou daar persoonlijk mee helpen en daar betaal je mij veel geld voor dus besteed dit goed en ga ervoor.

Nil Volentibus Arduum 

Let’s GO

Get IN Shape

Real Work. Real Results. All Ages.

Kosten

Wat kost een GOAT traject ? De vraag is hier wat zijn jou doelstellingen je waard!?

 “All progress takes place outside the comfort zone.”

VRAGEN?

Heb je vragen over ons GOAT traject.  Wil je een Goal Oriented Athlete Trauning volgen en persoonlijk worden begeleid om je doelstelling en het meedoen aan een grote CrossFit competitie waar te maken?  Vul dan onderstaan formulier in en wij helpen je graag verder.

7 + 5 =

WhatsApp WhatsApp ons